söndag, januari 31, 2010


En S.E.M.L.A till...
Chokladsemla ska bli mitt projekt
i S.E.M.L.E-K.Ö.K.E.T 2010.
*



S.E.M.L.A
fotograferad & uppäten
*


Söndag & "vinterstudio" både ute & inne...
Såhär vackert var det i Slättanäs tidigt på morgonen & det är nästan ofattbart hur mkt snö som kommit & det bara fortsätter. Det var -20 grader inatt när jag kom hem. Har rekat IKEA hela förmiddagen via nätet, kollat upp mått & färger för att fixa fint i ett behandlingsrum. Nu ska det nitas stor canvastavla som ska pryda en av väggarna & fixa lugnet för patienter. Vinterstudio på tv & just nu leder 2 svenskar i herr-slalomen, Anja-stackaren åkte ur.
Nu vankas det hemgjorda semlor i köket hör jag!

fredag, januari 29, 2010




Det är väldigt mycket kyla, is & snö nu...
Vet inte om jag i min vildaste fantasi trodde att jag skulle behöva skotta ut bilen 5 gånger idag...IGEN!! Det är dock rätt coolt & kunna säga att det ligger typ 60 cm snö på gräsmattan här utanför så pass långt söder ut. Just hemkommen från en dag med 1100kvm inredning & projekt, fotografering & nu tjejmys på hög nivå. Klockan är snart halvtvå, men det var det värt. Gamla goa vännerna & med supergod kronärtskocks-soppa, vin, fruktsallad & glass. Lägg sen till 6 timmars "komma ikapp" vad alla har för projekt & liv för tillfället, mysigt! Imorgon väntar jobb & 2 tandläkarbesök...TVÅ!! Hrm! Sen ska mormor få bjuda på Flygande Jakob & kroppen ska få en välförtjänt fredagskväll.

torsdag, januari 28, 2010

Godmorgon!
Ett glas Proviva vinbär & en grov macka + ett snabbt inlägg får det bli, måste nämligen skotta fram bilen IGEN!! Workshop-uppföljning idag, sen personalfotografering på Wellness Corner, reka ett behandlingsrum som ska få lite mer stil & bli behagligt. Vidare till montering av stor fototavla i canvas & avsluta kvällen med Susse, Pernilla & Mia uppe hos Håkan på Ronneby Cafe & Matsal.

onsdag, januari 27, 2010




En väldigt kreativ dag...
Sitter & planerar klart en workshop som jag ska hålla ikväll, ska dessutom laga mat till workshopdeltagarna & även baka något sött som de ska få efter. Grejar med en folder till bröllopsmässa i helgen, ska fixa lunch till mig & pappa, montera stort foto på canvasduk som ska bli en tavla på ett fint behandlingsrum. Utöver detta har jag kreerat lite med mina armband & spinner på några lite lyxigare varianter till vårens kollektion. Vill jättegärna ha feedback på vad ni tycker. Skrattar lite åt att det ser ut som en fågel när man ser armbandet framifrån...får nog döpa modellen till "Bird".

tisdag, januari 26, 2010

Förlåt Niclas, jag borde kanske fråga först...
Säg till mig snabbt om du vill att jag tar bort dig ;)
För resten av detta inlägg tänker jag inte ta bort (DU la ju ut det offentligt först), jag vill verkligen dela med mig & låta alla få sig ett skönt skratt. Detta är ett inlägg för att hedra "ordbajsaren" & den duktiga skribenten N.C. För hans fabulöst sköna kommentar på mitt inlägg om "konststycket" att vi kvinnor kan "göra flera saker samtidigt". Det finns säkert en & annan kvinna som fortfarande i sus & dus av "nykärleksruset" inte riktigt har fattat ännu, eller en & annan förnekelsedam som bara inte orkar ta diskussionen (& vi som skrattar gott, vi gör det igenkännande!). Nu kommer ni aldrig mer att tveka, ni kommer inte bli lika arga & ni kommer skaka lite sött på era huvuden & tycka att det är rätt gulligt.

"Du vill det ju så...
Det är därför kvinnorna passar bäst i hemmet, för de kan både laga mat, städa och mata barnen samtidigt. Medans vi män bara kan meka med bilen. Ska vi dricka en öl så måste vi sluta meka med bilen. Sen back to meka med bilen. Sen kissa. Sen back to meka med bilen. Om radion står på så hör vi inte vad som spelas. För vi mekar med bilen. Om vi mot förmodan lyssnar på musiken och mekar med bilen samtidigt är risken stor för att vi kissar i byxorna, eller slinter med skiftnyckeln".


Jag är inte ensam om att ha skrattat gott åt detta, TACK Niclas...du förlängde mitt liv!

söndag, januari 24, 2010


Ett fynd...
En ny lampa i köket för halva priset
174.50kr
*




Konststycke...
att hälla rätt, se ljuset
& fotografera samtidigt!
Men så är man ju tjej & kan det där
med "många saker samtidigt" ;)
(med risk för kommentar av N.C)
*


Färskpressat
på egna flaskor...

*




Mitt GULD...
Dessa vackra & välsmakande blodapelsiner är jag heltokig i. Skulle lätt svara att det är just färskpressade blodapelsiner jag inte skulle vilja vara utan. Det är makalöst god smak, det är friskt & känns som en megavitaminkick.

lördag, januari 23, 2010

Effektivitetslördag utan dess like...
Hur effektiv blev inte denna dag som hastigt gjorde ett tvärkast då vännerna jag skulle ut med blev sjuka & fick förhinder. 1 mil i spåret, pilates, tvättat 5 masiner, bäddat rent, dammsugat hela lägenheten, skakat mattor, skurat hallgolvet, diskat, gjort supergod långkoks-tomatsås & basilikapasta, tagit bort allt som hade med julen & göra, kollat Sveriges nya landslag i fotbollsmatchen & sett Anja ta medalj. Nu är det lördagskväll hemma med packning inför morgondagens resa & så är jag värd lite rödvin.

fredag, januari 22, 2010




Smarrigt & fräsht...
*





Fredagslunchen...
Fortsätter med dagens lunch efter långpromenad i Skatås...

Har varit ute & gått nästan en mil med Lisa & Axel på förmiddagen, alltid lika mysigt att kunna förena nytta med nöje. Dessutom mötte vi Anna, William, Wilma, Anna & Sixten & lite roliga nyheter delades. När jag kom hem gjorde jag iordning god lax-lunch:

Varmrökt cajunmarinerad laxbit från Falkeskog.
Sås på:
Lätt Creme Fraiche.
Rödlök.
Röd stenbitsrom/caviar.
Citronjuice.
Citronzest.
Flingsalt.

Idag tillsammans med fantastiskt god & mogen avokado.



Den beryktade & "explosiva" spenatsoppan...
Har ÄNTLIGEN fått tag i ny kortläsare så att jag kan ge er MINA bilder & lite mer av maten som jag brukar ha med. Den beryktade spenatsoppan inklusive recept kommer här på begäran.

Spenatsoppa med chevré, knaperstekt bacon & valnötter:
Fryst spenat (blandar gärna i färsk oxå men det krävs så mkt till en hel soppa).
Charlottenlök.
Mjölk (el grädde beroende på hur matig/nyttig man vill ha den).
Aromat.
Vitpeppar.
Kycklingfond.
Chevré petit.
Valnötter.

Glansar hackad charlottenlök i lite olja, lägger sen i något tinad spenat & låter det koka ihop tillsammans med mjölk i en gryta. Kryddar av allt med lite Aromat, vitpeppar & kycklingfond. Denna gången hade jag bara mjölk hemma & det passade bra då jag ville ha den lite magrare. Det man då ska veta är att den blir ganska "vattnig" & man måste sen mixa ihop den då den puttrat några minuter (använd mixerstav direkt i grytan). Använder man matlagningsgrädde eller vispgrädde behöver man inte mixa den om man inte vill, men den blir jättefin & slät då. Blir ett litet fint skum oxå & soppan känns lite lyxigare. Sen toppar jag med knaperstekt bacon, denna fantastiska chevré (ligger i dubbelpack med 6 små fantastiskt krämiga bitar & har en mild smak för matlagning - mycket hett tips!) lite valnötter & några droppar olivolja.
Tar ca:20 min & greja allt.

Lättlagat & gott...kan dessutom göras i jättenyttig variant såhär i början av året :)

torsdag, januari 21, 2010



Första FORMEX-dagen blev en bröllopssnackis...
Inte vilket bröllop som helst heller, här är några av Gustavsbergs porslinssaker av formgivaren Cristina Strandberg. Stilrena & vackra saker, skulle kunna tänka mig en sån där mugg i tunt vackert benporslin. Skulle ännu hellre vilja ha Kronprinsessans fantastiskt snygga beige klänning!




More LOVE LOVE LOVE
*