onsdag, mars 31, 2010





Det är inte ofta det handlar om mode på denna blogg...
Men som ni vet är jag totalt såld på trä & skinn i inredning, så vad kan vara snyggare än vårens pumps i konjaksfärgat skinn & med trendiga träklackar. Lämnade in reklamation på höstsko & kunde hämta ut dessa istället. KÄRLEK!

tisdag, mars 30, 2010

Påskmat...
Har fått önskning här på bloggen, att tipsa om påskmat jag tycker om. Har faktiskt många planer på gång angående helgens mat. Pratat ihop mig med matälskande kompisen Ninni om allt vi vill göra. Sen kommer Roffe & Mia från Skinnsberg ner till Ronneby som tradition & då är det extra kul att testa nya saker som de kan få tycka till om. Men det finns ju ett litet problem, jag kommer ju inte att göra dessa saker förrän jag kommer ner till Blekinge i helgen. Då kan det ju var lite försent för er som vill ha lite tips innan. Tycker det är superkul med önskningar av bloggläsare så jag ska självklart göra inlägg med påskmatsfavoriter! Sen kan det jag gör i helgen vara inspiration till annat tillfälle eller nästa påsk.




Såhär vackert stilleben kan det bli...
Bara av att lägga äggen på ett naturfärgat silkespapper som jag skrynklade till lite & la i en korg av stål.




Såhär vackra blev äggen...
Titta på den översta bilden, tycker det ser ut som en fågel kommer flygande uppe från vänster till en liten blomstjälk.

Påskveckan är inledd...
Det var meningen att allt "påskigt" skulle börjat igår här på bloggen, men med lite mycket att göra med annat så fick det vänta till idag. I söndags skulle jag göra rödbetor till middag & insåg att jag hade läst att ägg nedlagda i rödbetskok skulle bli lite nougatfärgade. Älskar den färgen & bestämde mig för att prova. Hämtade ett par nylonsockar & la i lite korianderblad för att testa som mönster. Ni ska få se hur fina de blev!

måndag, mars 29, 2010

Eldskärm...
Formgivare: Prins Carl Philip
för Svenskt Tenn.
Den föreställer slottet Tre Kronor i siluett,
med inspiration av händelser i den svenska historien.
Tillverkad i gjutjärn med kopparstick.
Fantastiskt effektfull & snygg tycker jag.
*

Små vackra kolibris...
Titta vilken underbar liten hylla
som gjorts med stickers på kolibris.

Dessa små stickers kan man köpa,
det värsta är att jag glömde
skriva ner var jag hittade dem.
Är det någon som har koll?
*


C-vitaminkick med kalciumtouch...
Fruktsallad & filmjölk.
Blodapelsiner, kiwi, banan,
citronplommon & gojibär.

*

söndag, mars 28, 2010





Vill göra om min hall...
Har alltid önskat att ett stort städskåp i form av en ful garderob som står helt felplacerad i min hall skulle kunna tas bort. Dessvärre fanns det en mkt gammal elcentral från 40-talet där inne & det gick helt enkelt inte att lösa. Har under denna vecka kommit på att elen faktiskt dragits om och de har tagit bort det gamla skåpet, så nu pappa lilla föds det ju självklart nya idéer. Tapeten jag fortfarande skulle kunna tänka mig är Ferm Livings Fashion (längst ner bland bilderna), men så älskar jag ju Troves fantastiska tapeter oxå, helst en med fjärilar på. Från Wallis väggdekor en bild där en gren monterats upp på väggen för att kunna hänga galgar på, en idé jag hade redan på 90-talet så det var ju lite kul när jag såg den. Har även en annan idé på klädhängare som jag trodde jag skulle kunna ha i min hall när jag flyttade hit. Pappa hjälpte mig göra den, men det visade sig att det inte fick plats. Den "grejen" ligger i källaren sen 11 år tillbaka & skulle faktiskt kunna bli aktuell om skåpet kan tas bort. Självklart visar jag om det kan bli av, nu ska jag laga lite mat.



Söndagsodling...
Mungbönor som ska bli goda små skott att lägga på smörgåsen, till salladen eller i en gryta. Köpte mig ett "odlingshus" på Plantagen som ska vara enkelt, vi får väl se...har nämligen halvt om halvt misslyckats en gång redan. Min granne Niclas är fantastiskt duktig på det så nu måste jag prova igen. Bönorna ska först ligga i vatten ett dygn och sen stå mörkt, sen ut i solen & självklart sköljas flera gånger om dagen. Lite meck men så himla gott & roligt att fixa själv.

lördag, mars 27, 2010


Fototapeter som liknar mina...
IKEA har gjort en riktig 70-talshörna i Kållered med en fototapet av bokskog. Ser precis ut som ett utav mina foton som jag oxå gjort tapet & tavlor av till kunder för några år sedan, riktigt skön känsla & "sitta i skogen!"



Mauro & Plura en lördagseftermiddag...
Kanal 8 har lyckats så jäkla bra med ett fantastiskt trevligt matprogram med musik, mycket känsla & fantastiska anekdoter. Mauro & Plura handlar på fantastiska ställen med riktigt fina råvaror & idag har de varit hos Kajsa Warg på Söder. Det ska serveras Pilgrims-ceviche till förrätt, grillad tonfisksallad till varmrätt & chokladfondant med konjak till efterrätt. Markus Krunegård & Rakel Molin är gäster...ser redan fram emot nästa program med Micke Nyqvist & Lisa Nilsson, torsdag kl:22.00.

Pilgrims-Ceviche:
10-12 pilgrimsmusslor
2 lime
30-40 skalade räkor
1 mango tärnad
1 avocado, tärnad
1 rödlök, hackad
½ gul paprika, hackad
1 röd chilifrukt, finhackad
2 msk olivolja
1 dl koriander, hackad
svartpeppar
salt

Tärna och hacka alla ingredienser, skala räkorna. Tärna musslorna i drygt centimeterstora kuber. Lägg musslorna i en bunke, häll limejuicen från 2 lime över + lite flingsalt och svartpeppar, marinera i 5-10 minuter under lock/plastfolie. Blanda och salta och peppra + ha i mer lime mer efter behag.

fredag, mars 26, 2010




Mina hetsyrliga fredagsräkor...

Det är hur enkelt & gott som helst, fixas på väldigt kort stund. Gör sig goda både som de är på tapasbordet eller tillsammans med nudlar i någon form.

Tigerräkor
Thai sweet chilisås
Färskpressad limejuice
Limezest
Vitlök
Färsk chili
Färsk korriander
Flingsalt
Olja

Blanda ihop thai sweet chili-sås med korriander & mycket färskpressad limejuice. Hetta upp lite olja i en panna & lägg i hackad vitlök, chili & ingefära någon minut med lite flingsalt. Häll sen i limejuice & thai sweet chilisåsen, när det börjar bubbla drar du av pannan från plattan & lägger i räkorna. Strö över lite färsk koriander & limezest vid servering.
Man kan göra en ännu kortare version genom att blanda ihop alla ingredienser förrutom räkorna, då de snabbt blir sega om de kokar. Koka sen upp blandningen & gör samma procedur som innan, chilin blir då lite starkare & fylligheten inte lika fin men funkar.




Mysig fredag i kort version...
* Special-rabatt-morgon i Femman-huset
där det inköptes fina knoppar till sovrumsgarderoberna
& två sjalar med 20% rabatt & presentkort på Indiska.
* Över till World Class & ett pass på löpbandet & lite styrka.
* Efter dusch iväg & möta upp Lotta för lunch på
absoluta favorit-lunchstället Långedrags Värdshus.
Lotta åt dagens husman:
Fläskfilégryta med inlagd svamp och sparris,
gorgonzolasås samt hasselbackpotatis
Jag åt dagens fisk:
Havets wallenbergare med skummig kräftsås,
potatispuré och ärtsallad
Dessvärre glömde jag kameran idag men gott var det.
* Lagat tigerräkor i hetsyrlig Åsasås.
* Let´s Dance-final.
*




"Hannahs" första små
R..åsa blommor i år...

*