onsdag, juni 30, 2010

Källarfynd nr:1...
Hittade min egendesignade klädstång, som jag bad pappa göra till mig när jag flyttade in här i min första egna lägenhet i Göteborg. Jag ville ha en metallstång med kedjor ner ifrån taket till att hänga kläder på i hallen. Dessvärre stod det där tråkiga elskåpet/städskåpet i vägen för att det skulle bli bra så den har fått ligga & vila i källaren. Blir sugen på att fixa till det nu när elskåpet flyttats...frågan är bara vart alla städprylar ska ta vägen? Denna bild är hämtad från Dorte Agergaards hem, en Dansk grafisk designer som har nästan precis en sån där stång som jag gjorde 1999. Min är lite grövre & med lite grövre kedjor & du pappa, när du läser detta så kan jag säga att jag nog behöver lite längre kedjor. Har fått en ny idé!


Älskar stolen...
Som står & pryder Josse & Eas hem, visst är den läcker!
Vaknade till regndroppar på fönstret idag & bestämde mig för att göra det jag länge fasat för. STÄDA KÄLLAREN! Det är ett källarföråd som är precis tokfullt & alldeles för litet för mig. Där finns skidor, pjäxor, skor, kläder, stylingprylar, mattprover, möbler, penslar, skruvdragare,m verktyg, blomkrukor, tennisrack, rollerblades, fotbollar & mycket mycket mer. Dessvärre inga snygga gamla skinnfåtöljer som jag är sugen på just nu. Jag vet dock att där NÅGONSTANS ligger lite prylar jag skulle kunna tänka mig att ta upp igen...jag ändrar ju som bekant stil hela tiden.

tisdag, juni 29, 2010





Hann & drömma lite om nästa roliga projekt...
En friggebod på en fantastiskt vacker liten ö ute i Stockholms skärgård som håller på att bli till.
Skrev ut ritningarna i går natt & har diskuterat tapeter, golvfärg & annat kul ikväll. Hann & drömma om ett färgglatt hus, randiga tapeter på längden, vit panel, grånande golvtiljor & en tavelvägg med mina bilder. Måste somna om nu & imorgon ska jag leta lite tapeter & låta hjärnan flöda fritt, godnatt igen!




Somnat i tid men vaknat igen...
Efter en god laxmiddag i Blekinge körde jag till Göteborg igen, lyssnade på Söderlings match & när Brasilien vann över Chile. Trött men glad över en fantastiskt varm & vacker helg, roligt som sjutton men nästan ingen sömn alls på 3 dagar. Det gjorde mig självklart rätt trött i bilen & med möten på agendan från tidig morgon imorgon så behövde jag verkligen några timmar extra. Slocknade faktiskt rätt tidigt & med alla fönstren på vid gavel vaknade jag med hjärtat i halsgropen för en stund sedan. Två katter som inte tyckte om varandra slogs & skrek så det ekade nere på innergården...typiskt!

måndag, juni 28, 2010





Det ska levereras bröllopsbilder idag...
Dessutom hade jag en fantastiskt härlig sommarkvälls-fotografering igår. På en sandstrand och i vass, i havet & i ljuvligt grön dunge med vit korgstol (& makalöst med mygg). Först en härlig familj med två goa pojkar & sen en vän med gravidmage! Kan tala om att det finns vissa som är i v.34 & ändå vill hoppa från sten ner i vattnet för att få DEN DÄR bilden, tack Mathilda för att jag fick leva ut min fotokonst & så självklart alla goa skratt!

söndag, juni 27, 2010





M - ycket god mat
I - skalla snapsar
D - en bästa på länge
S - multron på strå
O - sannolik värme
M - ånga goa skratt
M - ånskensstund på bryggan
A - llsång & gitarr
R - äkpajen till lunch
A - lla goa människor
F - antastiska vänner
T - årta med jordgubbar
O - lika sillsorter
N - attgrillning på altanen
*

fredag, juni 25, 2010



Midsommarafton...
=
Jordgubbar & Mjölk till frukost.

Det är klarblå himmel, strålande sol
& en fantastisk värme idag.
Blir nog dopp i det blå, vi har 20 grader!
Det bakas smörgåsbullar & jordgubbstårta,
sen blir det färd ut mot "Backen" & familjen Svanberg.
Midsommarstång & spelmansmusik vid havet i lilla viken.
Det blir sill-lunch & tårta, det blir definitivt en massa skratt & sång.
Traditionen fortsätter & allt är som det ska va.
Glad midsommar på Er alla!
*

Klockan är 02:04...
Det är faktiskt midsommarafton om man ska vara riktigt petig, men det räknas som dagen innan när jag faktiskt landade runt 20:00 på Ninnis altan ikväll. Corra kom strax efter & vi fyllde upp våra glas med rosé. Jag gjorde baconlindade dadlar fyllda med valnötter från vårt träd här i Slättanäs. Vi fick vänta länge på att de skulle bli färdiggrillade & det slutade med väldigt välgrillade. Men vi fick mycket tid för ostbågarna & så hade vi fullt sjå med att prata livet & skratta så vi kiknade. Detta är ännu två fantastiska damer i mitt liv, de är från vår roliga gymnasietid ihop på ekonomisk linje. Den ena nu boendes här i min gamla hemstad & den andra i Paris. Finns det något härligare än att sitta ute en hel sommarnatt med två av sina bästa vänner & bara skratta?

torsdag, juni 24, 2010

Godmorgon...
Nu är det dags att packa bilen igen & dra söder ut, det ska firas midsommar! Hoppas Ni har mycket mysigt att se fram emot, själv börjar jag idag med 34 mil i bil & Lövmarknad i Karlskrona då jag förhoppningsvis ska få möta nyss Sverige-hemkomna Evaliten. Kvällen ska sen fortsätta i livskvaliténs tecken, rosémys med Corra & Ninni...jag längtar!

onsdag, juni 23, 2010


Lyckligt lottad...
Att ha fina vänner är rikedom utan dess like. Vänner som har stora hjärtan, tänker positivt & som känner glädje både för & med en. Vänner som spontant ber om ett glas rosé i kvällssolen på kvarterskrogen trots att de jobbat en hel dag & är småbarnsförälder. Eller som vill ha ens assistans, hjälp, kunskap & råd. Vänner som vänligt lyssnar, finns där & ger råd rakt ur hjärtat.
Igår hade jag en heldag med Lisa då jag fick bidra med min hjälp, kunskap & känsla. Fick världens feedback i många olika former under både dag & kväll som gjorde mig helt varm i hjärtat. Jag kände & såg i hennes blick att hon var mer än nöjd, mission accomplished! Hon är klok, glad, sporrande med ofantligt stort hjärta. Ikväll har jag fått njuta Annas sällskap & druckit rosé på vår lokala soldränkta terass på kvarterskrogen. Energi & livskvalitetstid med denna glada, drivna, sprudlande, spontana & goa vän. Vi är lika i tanke, vi njöt & kvalitetssäkrade ihop...man måste ju fånga stunderna när de är här! Det flödar god energi när jag umgås med dessa damer & mitt hjärta är härligt återpåfyllt. Nästa vecka ska vi förhoppningsvis ha en ljuvlig kväll ihop alla tre, på klipporna på ett hemligt ställe. Kan tala om att det inkluderar bubblor, jordgubbar & en makalöst vacker brudklänning (den absolut vackraste!). Tack för att Ni finns & är så otroligt härliga vänner!




Patina...
Kolla in dessa vackra fönsterluckor.
Jag ska fira midsommar med dem :)
De är ljuvliga i färgen & känns väldigt Åsa.
De sitter på en stuga som betyder mycket,
& människorna som äger dem är precis lika vackra
& betydelsefulla i mitt liv.

Vi ses snart.
*
Lilla Linslusen...
Här har ni den lilla extra accessoaren på stylingbilderna från i söndags, Theas ena katt. Hon var makalöst rolig, kom hela tiden smygande så fort jag flyttade mig med kameran & det gick liksom inte att undvika henne. Hon ålade sig på mattor, hoppade upp & satte sig snyggt på bänken & bakom krukan i fönstret. Skulle promt äta lite mat när vi skulle fota köket, en liten linslus.



Lunchbreak...
Vad sägs om krabbröra på Finn Crisp?
Det blev iallafall lunchen idag, har inte så mkt kvar i kylskåpet inför midsommarfirande i Blekinge. Men det blev riktigt gott & kan varmt rekomenderas som tilltugg. Hade jag haft avokado hemma hade jag haft det till.

Krabbklo-kött
Surimi
Rödlök
Körsbärstomater
Creme Fraiche
Dill
Flingsalt

Bara finhacka allt & klicka i någon matsked Creme Fraiche sen lägga röran på de crispiga Finn Crispen.

tisdag, juni 22, 2010





Är sååå sugen på nå´t sött...
Sitter men en kopp thé & bloggar...otroligt sugen på något sött som inte finns. Längtar hem till ditt kök Ninni, jag vet ju att du har bakat. Snart kommer jag hem & hälsar på igen, bara timmar kvar. Minns detta bak i våras, choklad & kokosfläta som smakade ljuvligt...suck!

Åtråvärda detaljer...
Jag vill oxå ha min vän Theas fina
gamla resväska & doktorsväska.
Visst är de ljuvliga!
*




Ljuvliga sovrummet...
Med härliga detaljer.
Den gamla butiksbänken med mockaöverdrag.
Den gamla resväskan.
Den gamla doktorsväskan.
Tapeten.
Lampan.
FRÖKEN LINSLUS!
*