torsdag, december 27, 2012


RYSNINGAR....
*



Julfirandet tog en lugnare form idag...
Annandag Jul och traditionsenligt "såsa-omkring-i-pyamas-kläderna-hela-dagen". Dessutom en slagen hjälte på 193cm i familjen som antagligen knäckte några revben på rinken igår, inga skridskor idag inte. Det har städats efter julfirande, spelats en hel del Yatzy, badats och ätits julbordsrester (snart sprutar det sherry- och karamelliserad citrus-sill ur mina öron). Vi har sett ABBA-dokumentär med granen glittrandes bredvid och påfyllda rödvinsglas. Fortsatte med Fjällbackamorden för att sedan inse hur stor resa vännen Dea fått vara med om när hon körade bakom Roxette på deras världsturné...fantastiskt! På övervåningen ljuder Swedish House Maffia på hög volym och det hörs glädje över "perfekta julklappar". Tror minsann att det är dags att släcka ljusen och knyta sig, tjugosju minuter in på den nya dagen får räcka.

onsdag, december 19, 2012


VILL-HA-KÄNSLOR...
Måste bara visa vackra lilla Luna, för jag är helt kär! Följer henne och hennes ägare Tina Sundling på Instagram, Tina som även har bloggen "Pepparochvanilj". Jag hade mer än gärna haft lilla Luna liggandes på filten i mitt knä idag, visst är hon galet söt?





Inspiration från schäslongen...
Är inte van att vara sjuk, ha ont i lederna och rossla. Har i stort sett tappat rösten, ont i bröstet och känner mig tjock i huvudet. Sitter invirad i filt på schäslongen och dricker uppkok på ingefära, pressad citron och honung. Har egentligen en hel del julfixande kvar men får bara bita i det sura äpplet och ta det lugnt en dag till. Det positiva är att det finns tid till att söka inspiration, läsa ikapp bloggar, fixa med bilder och få igång inspirationen till att fixa vidare här hemma. Här är några vita favoriter från 79ideas och Pinterest i hopp om mer snö, kyla, måla trapp och tak :) Vill ha soffan och det stora rymliga rummet med alla vackra fönster längst ner. Kan även tänka mig resten av bilderna också i ett hem som var mitt.

tisdag, december 18, 2012








Såhär vackert var det ute på Luciadagen...
-16 på morgonen och -8 på dagen i strålande solsken, fullkomligen magiskt ute vid Millegarne. Jag var ute på fotouppdrag och fortsatte sedan själv några timmar i det vackra iskristall-landskapet. Det gnistrade och glimmade precis överallt. Allt det vackra är helt borta efter helgens töväder, kvar ligger bruna vallar av smutsig snömodd. Just nu trillar små små vita flingor ner från himlen men blöt mark och +1 grad ger inget vackert vitt vinterlandskap.

måndag, december 17, 2012






VILL INTE...
Bli sjuk såhär lagom till jul...suck!! Sitter och snörvlar, nyser och kollar på Morden i Sandhamn. Halsen kliar och jag har vunnit två raka 3-0 segrar i Yatzy mot mannen. Hyacinterna som jag satte i glasvaserna förra veckan blommar och doftar ljuvligt...undrar just om jag känner doften av dem imorgon det börjar redan sina i doftsinnet. Imorgon ska jag iallafall spraya kottarna en andra gång, de ska bli vita till vår lilla späda gran. Får nog fixa en stor kopp thé och lite varm konjak nu, bort med bacillerna!

söndag, december 16, 2012


Tredje advent...
Det går fort nu, idag har vi hunnit med vinterstudio, god frukost, delar av bandymatch, bli med gran, få middag och nybakta pepparkakor i Slättanäs. Dessutom kollat över julklapps-status, spelat Yatzy och druckit konjak i dimman för att mota halsont och början till förkyldning. Imorgon är det bara en vecka kvar till Julafton och det finns en del kvar att göra för att det ska kännas ordentligt som jul. Dessvärre har det vackra snölandskapet med mängder av minusgrader bytts ut till skitiga tö-vallar och plus. Det sägs att kylan ska komma tillbaka, hoppas även det blir lite vitt puder lagom till dopparedagen.

fredag, december 14, 2012




Tiden går fort...
Göteborgs-vecka, store-checks, storstadspuls, energipåfyllning, julpyssel, Liseberg, myskväll med Göteborgsligan, Ullared, kockat på stor fest, #4ofchristmas, fotografera, städa, hämta och lämna, laga mat, bandy, sjuka barn, gallstensanfall, sätta upp julstjärnor, plantera hyacinter, tvätta, vara en vän i nöden, knäckas hos kiropraktorn, meditera, ridning, fotojobba, redigera, planera, spraya kottar, skotta, fylla på ljusen, leta roliga jobb, smussla med julklappar, leverera bilder...man hinner mycket på några dagar.